Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Λόγοι αναίρεσης ποινικών αποφάσεων

0
Το βιβλίο του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Ζώη , προϊόν μακράς έρευνας του συγγραφέα, έχει ως αντικείμενο τη συστηματική παράθεση των συνηθέστερων περιπτώσεων αναίρεσης των ποινικών αποφάσεων, όπως οι περιπτώσεις αυτές συναντώνται στη νομολογία του Αρείου Πάγου.

Απώτερος στόχος του συγγραφέα είναι ο περιορισμός των αποφάσεων που αναιρούνται για τυπικούς λόγους, γεγονός που αποτελεί έναν από τους περισσότερο ανησυχητικούς δείκτες του επιπέδου απονομής της ποινικής δικαιοσύνης. Το έργο έχει ταξινομηθεί στα ακόλουθα μέρη: Γενικό Μέρος: Οι λόγοι αναίρεσης- Γενικά.

Ειδικό Μέρος: Α) Περιπτωσιολογία από τον Ποινικό Κώδικα – Περιπτωσιολογία από τους Ειδικούς Ποινικούς Νόμους – Αιτιολογία των αποφάσεων, Β) Επιδόσεις, Γ) Κλητήριο θέσπισμα, Δ) Διαδικασία στο ακροατήριο και ειδικότερα: - Κακή σύνθεση του δικαστηρίου, - Έλλειψη εισαγγελικής πρότασης, - Προσφυγή κατά των διατάξεων του διευθύνοντος, - Διακοπή της δίκης, - Αναβολή της δίκης, - Νομιμοποίηση του πολιτικώς ενάγοντος, - Μάρτυρες, - Έγγραφα και - Απολογία του κατηγορουμένου, Ε) Μεταβολή της κατηγορίας και ΣΤ) Ζητήματα ανακύπτοντα στην κατ’ έφεση δίκη. Ενημερωμένο με τις πλέον πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις, το έργο καθίσταται χρήσιμο σε όλους τους ασχολούμενους με το ποινικό δίκαιο, είτε από πρακτικής είτε από θεωρητικής απόψεως.


Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2005
Σελίδες: 158
ISBN: 978-960-301-967-1Με τη συνεργασία:
Λόγοι αναίρεσης ποινικών αποφάσεων - iRead.gr