Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Οι Βάρβαροι

0
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ρωμαίοι ήταν οι εμπνευστές των οδικών δικτύων, του σύγχρονου ημερολογίου και της πολιτισμένης κοινωνίας. Και φυσικά, ήταν αυτοί που έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με τις ορδές των βαρβάρων που απειλούσαν συνεχώς την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία της αυτοκρατορίας τους.

Είναι, όμως, αυτό αλήθεια; Ο Terry Jones ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη ρωμαϊκή ιστορία. Αποκαλύπτει ότι όσοι αποκαλούνταν από τους Ρωμαίους βάρβαροι και απολίτιστοι ήταν στην πραγματικότητα οργανωμένες και ευφυείς ομάδες ανθρώπων που δεν είχαν καμία πρόθεση να ανατρέψουν την κυριαρχία της Ρώμης.

Η πρωτότυπη και συναρπαστική αυτή μελέτη ρίχνει φως στα εντυπωσιακά πολιτιστικά και τεχνολογικά επιτεύγματα των Κελτών, των Γότθων, των Περσών και των Βανδάλων. Πραγματοποιώντας μια αναδρομή επτακοσίων χρόνων στο παρελθόν και σε τρεις ηπείρους, οι Jones και Ereira επιχειρούν με πάθος, εξυπνάδα και επιχειρήματα να αλλάξουν την οπτική μας για την κληρονομιά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και τη δημιουργία του σύγχρονου κόσμου.


Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Ψυχογιός
Πρωτότυπος τίτλος: Barbarians
Έτος έκδοσης: 2008
Σελίδες: 452
ISBN: 978-960-453-443-2Με τη συνεργασία:
Οι Βάρβαροι - iRead.gr