Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Το αντάρτικο στη Μακεδονία όπως το έζησα

0
Παρότι πέρασε μισός αιώνας, προσπαθώ όσο γίνεται να θυμηθώ με ακρίβεια πρόσωπα, γεγονότα και τοποθεσίες που πέρασα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, προσπαθώ να βρω απαντήσεις για τις δικές μου απορίες, το δικό μου "γιατί", να βρω τους υπεύθυνους αυτής της αιματοχυσίας του ελληνικού λαού. Γράφοντας τα όσα έζησα και είδα με τα μάτια μου, αναφέρω παντού για θύματα και τραυματίες, όμως ποτέ στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, στο πεδίο της μάχης, δεν συνάντησα ούτε έναν Εγγλέζο, Αμερικανό ή Ρώσο στρατιώτη νεκρό, βρήκα μόνο Ελληνόπαιδα νεκρά και τραυματίες από τις δύο πλευρές.

..

. Η Ελλάδα μαυροφορέθηκε και από τις δύο πλευρές και την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη λήξη του Β' παγκοσμίου πολέμου την έχουν εξ ολοκλήρου οι "σύμμαχοι" με πρωτεργάτες τους Εγγλέζους.

..

. Μεγάλη ευθύνη φέρουνε οι Έλληνες πολιτικοί εκείνης της εποχής, που δεν σταθήκανε στο ύψος των περιστάσεων για να δούνε το συμφέρον του ελληνικού λαού, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, και φέρανε το έθνος σε μεγάλη εθνική ήττα και την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.

[..

.]

Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Προσκήνιο
Έτος έκδοσης: 2003
Σελίδες: 459
ISBN: 978-960-8318-20-5Με τη συνεργασία:
Το αντάρτικο στη Μακεδονία όπως το έζησα - iRead.gr