Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Ο ήχος της καρδιάς

0
Δυο παιδικοί φίλοι, ο ένας στην Κοπεγχάγη, ο άλλος στη Νέα Υόρκη. Ένα γράμμα που φτάνει στον προορισμό του μετά το θάνατο του αποστολέα του.

Μια γυναίκα, αδελφή του ενός, ερωμένη του άλλου. Γιαπωνέζικες υδατογραφίες, ένα φτηνό ξενοδοχείο, μια μεγαλοαστική έπαυλη.

Πώς να κατανοήσουμε τη ζωή του πρόωρα χαμένου από ανακοπή στα σαράντα του μόλις χρόνια Άντριαν διαθέτοντας τόσο λίγα στοιχεία; Πώς να ξεδιαλύνουμε το μπερδεμένο κουβάρι της ιστορίας μιας φιλίας; Σ' αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει ο αφηγητής του βιβλίου, του οποίου το όνομα δεν μαθαίνουμε ποτέ, ανασυνθέτοντας το δρομολόγιο δυο ζωών που τέμνονται και συνδέονται, αλλά που παραμένουν μακρινές και ξένες. Ανατρέχει στην παιδική ηλικία των δύο φίλων, στα πρώτα τους σκιρτήματα, στις προτιμήσεις και τα πάθη τους, στην επιθυμία τους να ανταλλάξουν θέση και ταυτότητα, στα αδιέξοδα που τους οδηγούν οι ερωτικές, κυρίως, επιλογές τους.

Σ' αυτό το πυκνό μυθιστόρημα όπου οι ίντριγκες αλληλοδιαπλέκονται και χωνεύονται η μία μέσα στην άλλη, ο Γκρένταλ, με μεγάλη τρυφερότητα για τους ήρωές του, αφουγκράζεται προσεκτικά τον "ήχο της καρδιάς" -όλα τα πρόσωπα του έρωτα- και μας προσφέρει μια αφήγηση γεμάτη λεπτότητα, οξυδέρκεια και ανθρωπιά.

Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Πόλις
Πρωτότυπος τίτλος: Hjertelyd
Έτος έκδοσης: 2005
Σελίδες: 301
ISBN: 978-960-435-047-6Με τη συνεργασία:
Ο ήχος της καρδιάς - iRead.gr