Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Σχολικές βιβλιοθήκες

0
Με αφορμή τη μη ολοκλήρωση του προγράμματος για την ίδρυση 2.500 σχολικών βιβλιοθηκών, την καθυστέρησή του για 5 χρόνια τουλάχιστον (!) και τις δικαιολογημένες φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται από φορείς του βιβλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών, από γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, βιβλιοπώλες, εκδότες, συγγραφείς, δημοσιογράφους κ.

α., θα ήθελα κι εγώ να διατυπώσω τις απόψεις μου και παράλληλα να εκφράσω την αγανάκτησή μου, για ένα πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε, και μάλιστα διατέθηκε μεγάλο ποσό για την υλοποίησησή του, αλλά δεν είδαμε ως σήμερα (Δεκέμβρης 2003) να γίνεται πράξη! Αναφέρομαι στην περιβόητη ίδρυση σχολικών βιβλιοθηκών που παραμένει στα λόγια από το 1999, όταν αγοράστηκαν κάποια βιβλία για τις πρώτες σχολικές βιβλιοθήκες, παρόλο που το Υ.

Π. ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους εκδότες να αποστείλουν δείγματα για επιλογή, προκειμένου να ιδρυθούν άλλες 633 βιβλιοθήκες.

[..

.] [.

..

] Θα επιχειρήσω με το δοκίμιο αυτό να καταθέσω κάποιες προτάσεις για μια καλύτερη οργάνωση των σχολικών βιβλιοθηκών, στόχος που αν επιτευχθεί θα βοηθήσει στην αύξηση της βιβλιοφιλίας στη χώρα μας, σε μια πιο αναβαθμισμένη παιδεία, σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Αντώνης Μαλλιάρης Δεκέμβρης 2003

Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2004
Σελίδες: 76
ISBN: 978-960-239-753-4Με τη συνεργασία:
Σχολικές βιβλιοθήκες - iRead.gr