Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Το φαινόμενο Χίτλερ

0
Ένα εντελώς ανορθόδοξο βιβλίο για τον γερμανό δικτάτορα παρουσιάζει ο γερμανοβρετανός δημοσιογράφος, που ωστόσο δεν γράφει βιογραφία. Σκοπός του βιβλίου του είναι να αποσαφηνίσει ορισμένα σκοτεινά σημεία στη ζωή του Αδόλφου Χίτλερ που είχαν ως τώρα είτε αγνοηθεί είτε παραμεληθεί.

Ο Χάφνερ μας δίνει μια μετριοπαθή προσέγγιση στο "φαινόμενο Χίτλερ", που ωστόσο δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως προσπάθεια δικαιολόγησής του. Σε αντίθεση με πολλούς από τους συγγραφείς που αντιμετώπισαν το θέμα ως τώρα, δεν θεωρεί τον Χίτλερ ψυχοπαθή, αλλά -αντίθετα- έναν απολύτως γνωστικό άνθρωπο, που χειριζόταν ψυχρά τον τρόμο και την παραπληροφόρηση για επιβολή.

(εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", ένθετο "Βιβλία"/"Καλοκαιρινές αναγνώσεις", Κυριακή 3.7.

2005) Kανένα βιβλίο για το Τρίτο Ράιχ δεν με ωφέλησε τόσο όσο το "Το φαινόμενο Χίτλερ - Μια ιστορική προσέγγιση του Sebastian Haffner. (Manfred Rommel, "Stuttgarter Nachrichten").

Εάν δεν θέλουμε να παραμείνουμε όμηροι του Χίτλερ, θα πρέπει να εξετάζουμε διαρκώς το τραύμα που μας προξένησε. Όσο το απωθούμε, θα μας βασανίζει.

Όσο το ανιχνεύουμε, θα επουλώνεται. Για να προσεγγίσουμε τον Χίτλερ και τη συμφορά που προκάλεσε, δεν υπάρχει καλύτερο βιβλίο από αυτό.

" (Guido Knopp)

Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Εκκρεμές
Πρωτότυπος τίτλος: Anmerkungen zu Hitler
Έτος έκδοσης: 2005
Σελίδες: 205
ISBN: 978-960-7651-40-2Με τη συνεργασία:
Το φαινόμενο Χίτλερ - iRead.gr