Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Ο σφετεριστής του βυζαντινού θρόνου

0
Δέκατος τρίτος αιώνας. Κωνσταντινούπολη.

Αφού κατάφερε να ξεσκεπάσει τα δόλια σχέδια του Μαλβόλιο στο Ορσίνο, ο γελωτοποιός Φέστε, μαζί με τη μαθητεύομενη - και κρυφή σύζυγό του - Βιόλα, τη δούκισσα του Ορσίνο, φτάνουν στη βυζαντινή πρωτεύουσα σε μια νέα αποστολή. Η Συντεχνία των Γελωτοποιών έχει βάσιμες υποψίες ότι κάποιοι σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον αυτοκράτορα.

Οι γελωτοποιοί, τους οποίους είχαν ήδη στείλει εκεί, έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Αβεβαιότητα δημιουργεί και μια ανησυχητική φήμη από τη Δύση: οι σταυροφόροι που συγκεντρώνονται στη Βενετία, ορκισμένοι να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους, ετοιμάζονται να σαλπάρουν για την Κωνσταντινούπολη.

Από τις υπαίθριες παραστάσεις στους δρόμους έως τις μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις στον Ιππόδρομο, από τα υπόγεια καπηλειά έως τα βασιλικά ανάκτορα, ανάμεσα σε ευνούχους αυλικούς και διεφθαρμένους αξιωματικούς, ο Φέστε και η Βιόλα προσπαθούν να ανακαλύψουν τους συνωμότες. Αυτό όμως που δεν ξέρουν είναι αν η συνωμοσία στρέφεται εναντίον του αυτοκράτορα και σφετεριστή του θρόνου Αλέξιου ή εναντίον του έκπτωτου και φυλακισμένου από τον Αλέξιο πρώην αυτοκράτορα Ισαάκιου.

..

.

Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Κέδρος
Πρωτότυπος τίτλος: Jester leaps in
Έτος έκδοσης: 2005
Σελίδες: 343
ISBN: 978-960-04-2772-1Με τη συνεργασία:
Ο σφετεριστής του βυζαντινού θρόνου - iRead.gr