Βιβλιοθήκη

Αναζήτηση

Προφίλ

Τι είπε ο Αϊνστάιν στον κουρέα του

0
- Θα σωθείς αν πηδήσεις προς τα πάνω, την τελευταία στιγμή, σε ένα ασανσέρ που πέφτει; - Πως οι οσμές βρίσκουν τη μύτη σου; - Πόσο κρύο μπορεί να κάνει; - Γιατί το χιόνι είναι λευκό; - Που πηγαίνουν οι κάλτσες που χάνονται από το πλυντήριο; - Πως μπορείς να καθαρίσεις τα θολά τζάμια στο αυτοκίνητό σου; - Αν σταματούσες να ξεσκονίζεις, σε πόσο καιρό θα σε έθαβε η σκόνη; - Μπορείς να παράγεις ηλεκτρισμό από ένα λεμόνι; Μα είχε κουρέα ο Αϊνστάιν; Όποια φωτογραφία του κι αν κοιτάξετε, σίγουρα θα σκεφτείτε ότι το κουρείο ήταν γι'αυτόν μία λέξη τόσο οικεία όσο και σας τα κουάρκ και τα νετρόνια. Αυτό το βιβλίο όμως αφορά όλα όσα θα μπορούσε να είχε συζητήσει ο Αϊνστάιν με τον κουρέα του, πράγματα που ενώ για εκείνον θα ήταν πολύ απλά, για τους υπόλοιπους ανθρώπους μπορεί να είναι σπαζοκεφαλιές.

Ο Ρόμπερτ Λ. Γουόλκε, επίτιμος καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, εξηγεί με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο ότι επιστήμη είναι όλα όσα βλέπουμε, ακούμε κι αισθανόμαστε και δε χρειάζεται να είναι κάποιος Αϊνστάιν, ούτε καν επιστήμονας, για να αναρωτηθεί γιατί τα βλέπουμε, τα ακούμε και τα αισθανόμαστε.

Οι απαντήσεις τις περισσότερες φορές είναι τόσο εύκολες που σίγουρα θα μας κάνουν να αναφωνήσουμε: "Αδύνατον! Μα ήταν τόσο απλό;"

Περισσότερες πληροφορίες
Εκδότης: Κέδρος
Πρωτότυπος τίτλος: What Einstein told his barber
Έτος έκδοσης: 2005
Σελίδες: 390
ISBN: 978-960-04-2548-2Με τη συνεργασία:
Τι είπε ο Αϊνστάιν στον κουρέα του - iRead.gr